From the Diary of Anne Frank Passages for Comprehension

From the Diary of Anne Frank Passages for Comprehension

From the Diary of Anne Frank Passages for Comprehension

From the Diary of Anne Frank Passages for Comprehension

PASSAGE – 1
Now I’m back to the point that prompted me to keep a diary in the first place : I don’t have a friend. Let me put it more clearly, since no one will believe that a thirteen – year – old girl is completely alone in the world. And I’m not. I have loving parents and a sixteen – year – old sister , and there are about thirty people I can call friends. I have a family, loving aunts and a good home. No, on the surface I seem to have everything, except my one true friend. All I think about when I’m with friends is having a good time. I can’t bring myself to talk about anything but ordinary everyday things.

Answer the Following Questions:

1. What prompted her to keep a diary ?
Answer – Don’t have a true friend and thinking other things liable to change prompted her to keep a diary.

2. What will no one believe?
Answer – No one will believe that a thirteen year old girl is completely alone in the world.

3. To how many people she can call friends ?
Answer – About thirty people she can call friends.

4. To which time did she consider good time?
Answer – Being with friends she considered good time.

Our Mobile App for Board Exam Preparation – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.knowledgebeem.online

Nelson Mandela Long Walk to Freedom Short Question Answer

PASSAGE-2
We don’t seem to be able to get any closer, and that’s the problem. Maybe it’s my fault that we don’t confide in each other. In any case, that’s just how things are, and unfortunately they’re not liable to change. This is why I’ve started the diary. To enhance the image of this long-awaited friend in my imagination, I don’t want to jot down the facts in this diary the way most people would do, but I want the diary to be my friend, and I’m going to call this friend ‘Kitty’. Since no one would understand a word of my stories to Kitty if I were to plunge right in, I’d better provide a brief sketch of my life, much as I dislike doing so.

Answer the Following Questions:

1. What is Anne Frank’s fault?
Answer – It is Anne Frank’s fault that we don’t confide in each other.

2. What did Frank not want to write in the diary?
Answer – Frank did not want to write the facts in the diary the way most people would do.

3. What is the name of diary of Anne Frank?
Answer – The name of diary of Anne Frank is Kitty.

4. What would no one understand of her stories?
Answer – No one would understand a word of her stories to Kitty.

Our YouTube Channel – https://www.youtube.com/c/Knowledgebeem

A Letter to God Short Answer Type Questions

PASSAGE-3
I get along pretty well with all my teachers. There are nine of them, seven men and two women. Mr Keesing, the old fogey who teaches maths, was annoyed with me for ages because I talked so much. After several warnings, he assigned me extra homework. An essay on the subject, ‘A Chatterbox’. A chatterbox – what can you write about that? I’d worry about that later, I decided. I jotted down the title in my notebook, tucked it in my bag and tried to keep quiet. That evening, after l’d finished the rest of my homework, the note about the essay caught my eye.

Answer the Following Questions:

1. What was the relation of Anne Frank with her teachers?
Answer – Anne Frank got along pretty well with all her teachers.

2. Who teaches her maths?
Answer – Mr. Keesing teaches her maths.

3. Why was Mr Keesing annoyed of Anne Frank?
Answer – Mr. Keesing was annoyed of Anne Frank because she talked so much.

4. What work was assigned to Anne Frank for being talkative?
Answer – For being talkative, Anne Frank was assigned to write an essay on the subject ‘A Chatterbox’.

For more post visit our website – https://www.knowledgebeem.com

Essay on COVID – 19

PASSAGE-4
I began thinking about the subject while chewing the tip of my fountain pen. Anyone could ramble on and leave big spaces between the words, but the trick was to come up with convincing arguments to prove the necessity of talking. I thought and thought, and suddenly I had an idea. I wrote the three pages Mr Keesing had assigned me and was satisfied. I argued that talking is a student’s trait and that I would do my best to keep it under control, but that I would never be able to cure myself of the habit since my mother talked as much as I did if not more, and that there’s not much you can do about inherited traits.

Answer the Following Questions:

1. What was necessary to prove the necessity of talking?
Answer – Convincing arguments were necessary to prove necessity of talking.

2. How many pages did she write?
Answer – She wrote three pages.

3. What did she argue in her essay?
Answer – She argued in her essay that talking is a students trait and that she would do her best to keep it under control.

4. According to Anne Frank what is students trait?
Answer – According to Anne Frank talking is students trait.

Our Telegram Channel – https://t.me/Knowledgebeem

Nelson Mandela Long Walk to Freedom Short Question Answer

PASSAGE-5
Mr. Keesing was trying to play a joke on me with this ridiculous subject, but I’d make sure the joke was on him. I finished my poem, and it was beautiful! It was about a mother duck and a father swan with three baby ducklings who were bitten to death by the father because they quacked too much. Luckily, Mr Keesing took the joke the right way. He read the poem to the class, adding his own comments, and to several other classes as well. Since then I’ve been allowed to talk and haven’t been assigned any extra homework. On the contrary, Mr Keesing’s always making jokes these days.

Answer the Following Questions:

1. What was Mr Keesing trying?
Answer – Mr. Keesing was trying to play a joke on Anne Frank with ridiculous subject.

2. About whom was the poem?
Answer – The poem was about a mother duck and a father swan with three baby ducklings.

3. Who was bitten by whom?
Answer – It were baby ducklings who were bitten to death by the father swan.

4. Since when she was allowed to talk?
Answer – After writing the poem she was allowed to talk.

For more post visit our website – https://www.knowledgebeem.com
Our YouTube Channel – https://www.youtube.com/c/Knowledgebeem
Our Mobile App for Board Exam Preparation – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.knowledgebeem.online
Our Telegram Channel – https://t.me/Knowledgebeem

Leave a Reply

Your email address will not be published.